Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Pernod geeft deze malse mosselen een verfijnd anijsaccent, en als u er knapperig brood bij serveert om het smakelijke kookvocht op te dippen, hebt u hieraan een complete maaltijd. Mosselen bevatten weinig vet maar veel mineralen, waaronder ijzer en zink.


Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 2 preien, in smalle ringen
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 1/4 dl groentebouillon

Bereidingswijze:

1Neem een pan waar de mosselen goed in passen. Verhit hierin de boter en fruit prei, venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

2Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Laat de groenten met het deksel op de pan 8-10 min. zachtjes koken. Voeg de Pernod toe en breng het geheel weer aan de kook.

3Voeg de mosselen toe en stoom ze afgedekt 4-5 min. op middelhoog vuur tot de schelpen zich openen. Schud de pan tussentijds af en toe om. Verwijder mosselen die gesloten blijven.

4Schenk het resterende kookvocht door een zeef in een pannetje, roer er de room en peterselie door en verwarm dit, maar laat het niet koken. Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Houd mosselen en groenten intussen warm in de afgesloten pan. Schep ze vervolgens in een grote, voorverwarmde schaal en schenk de saus erover. Serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes