Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Het glazuur voor de zalm wordt gemaakt van sinaasappelsap, gember en balsamico azijn. Met jasmijnrijst en asperges wordt het een bijzondere maaltijd voor een zomeravond.


Ingrediënten:

  • 1 kilo zalmfilets
  • 225 ml sinaasappelsap
  • 2/3 eetlepel Balsamico azijn
  • 1 theelepel fijngesneden verse gemberwortel
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 C.

2Giet het sinaasappelsap in een steelpannetje en verhit het op vrij laag vuur. Laat het onder af en toe roeren 10 tot 15 minuten koken, tot ongeveer de helft van het water verdampt is. Neem het pannetje van het vuur en laat het afkoelen.

3Roer de balsamico azijn en de gember door het ingekookte sinaasappelsap.

4Bekleed een middelgrote ovenschaal met bakpapier. Leg de moten zamfilet op het bakpapier met de kant zonder vel naar boven. Strooi er zout en peper over en giet er dan de helft van het sinaasappelsapmengsel over.

5Bak de zalm 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strijk er met een kwastje het resterende sinaasappelsapmengsel over en bak het dan nog eens 10 tot 15 minuten, tot het gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

Opbrengst:

5 broodjes