Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
50 min.

Een vriend van mij had deze hartige taart gemaakt, en ik moest gewoon het recept hebben. Het is de best smakende quiche die ik in jaren heb gegeten. Dit is een ideale maaltijd in de herfst of winter met een kopje soep vooraf.


Ingrediënten:

  • 340 gr plakjes spek (of spekblokjes)
  • 1 (van 23 cm) kant-en-klare taartbodem (of maak dit recept)
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 350 ml slagroom
  • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 scheutjes worcestersaus

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190°C.

2Bak de spek (of spekblokjes) onder regelmatig roeren in een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Leg de plakjes spek (of blokjes) op een bord bekleed met keukenpapier. Hak de plakjes spek in kleine stukjes als de spek is afgekoeld.

3Leg de taartkorst in een taartvorm van ong. 23 cm, en zet opzij.

4Pak een kom, en meng de eieren, slagroom, zout, zwarte peper, worcestersaus, en hot sauce samen. Verdeel de spinazie over de taartkorst; leg daarop de spekjes, belegen kaas en lente-ui. Giet het eimengsel over de vulling, en bestrooi de quiche met Parmezaanse kaas.

5Bak de quiche in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin is, en een mes ingestoken in het midden van de quiche er schoon uitkomt, ongeveer 35 tot 45 minuten.

Opbrengst:

8 broodjes