Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Deze ‘red velvet’ taart komt oorspronkelijk uit Amerika. Mijn familie en vrienden vragen mij voortdurend deze taart te maken. Het is een lust voor het oog en het heeft een verrukkelijke smaak.


Ingrediënten:

  • 320 gr cakemeel, gezeefd
  • 1 theelepel baksoda
  • 100 gr plantaardig bakvet (bijvoorbeeld plantaardige margarine)
  • 300 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 klein flesje (van 30 ml) rode kleurstof
  • 30 ml water
  • 2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
  • 235 ml karnemelk

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C. Vet en bebloem twee ronde bakvormen van 23 cm in. Zeef het cakemeel in een kom en voeg bakpoeder toe.

2Mix de plantaardige margarine met 300 gr suiker met een elektrische mixer samen in een grote kom. Mix de eieren één voor één door het beslag. Pak een kleine kom, en giet daar een flesje rode kleurstof in, vul het lege kleurstofflesje met water (30 ml), en voeg het water erbij in de kom. Goed mengen. Roer de cacaopoeder erdoor, en meng tot een gladde pasta. Meng het kleurstofmengsel door het margarinemengsel.

3Pak een grote kom en voeg, al roerende, de karnemelk, zout, vanille-extract, en appelazijn toe. Meng het kleurstofbeslag erdoor en voeg ook de bloem toe. Goed mengen. Doe het beslag in de twee ingevette taartvormen.

4Bak in de voorverwarmde oven totdat een ingevoegde (saté)prikker of breinaald schoon uit het midden van een cake tevoorschijn komt, 30 tot 35 minuten. Laat de cakes volledig afkoelen.

5Maak het glazuur: Klop met een garde de melk en 30 gr bloem samen in een steelpannetje tot er geen klontjes meer te zien zijn, en breng aan de kook op middellaag vuur. Laat koken, onder voortdurend kloppen, tot het mengsel dik wordt, ongeveer 1 minuut. Giet de verdikte saus in een kom en laat het volledig afkoelen in de koelkast, ten minste 30 minuten. Voeg de zachte boter bij de gekoelde melk, en mix het goed met een elektrische mixer. Voeg, tijdens het mixen, vanille-extract en 400 gr suiker toe (voeg minder suiker voor minder zoet glazuur) en klop het glazuurbeslag met de mixer op een middelhoge snelheid licht en luchtig, ong. 3 minuten.

Opbrengst:

16 broodjes