Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Zoete, gekarameliseerde uien geven deze soep met dichtgeschroeide reepjes rundvlees en bier een rijke smaak. Hij is snel klaar en smaakt heerlijk met knapperig stokbrood.


Ingrediënten:

  • 30 g boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 g uien, in dunne ringen
  • 2 theel. fijne kristalsuiker
  • 300 g haasbiefstuk, in plakjes van 2 cm dik

Bereidingswijze:

1Verhit de boter met 1½ eetl. olijfolie in een grote pan met zware bodem en schep de uienringen en suiker hierin om. Bak de uienringen afgedekt 10 min. op matig vuur onder af en toe omscheppen. Neem het deksel van de pan, draai het vuur wat hoger en bak de uien nog 5 min. onder af en toe omscheppen tot ze zacht en goudbruin zijn.

2Verhit terwijl u de uien bakt een zware koekenpan tot deze zeer heet is. Bestrijk de vleesreepjes met de resterende olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze aan elke kant ca. 3 min. (keer ze halverwege) goudbruin maar zorg dat ze van binnen roze blijven. Schep ze op een snijplank en houd ze warm onder aluminiumfolie.

3Voeg de knoflook, het bier en de laurier toe aan de uien. Breng dit aan de kook en laat het onafgedekt 5 min. pruttelen. Voeg de bouillon en wat zout en peper toe. Breng de soep aan de kook.

4Snijd het vlees in reepjes Snijd de repen vlees in dunne reepjes. Voeg de vleessappen toe aan de soep. Verwijder de laurier. Schep de soep in wijde kommen en verdeel de reepjes vlees erover. Strooi de peterselie over de soep en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes