Voorbereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

Dit recept heb ik bij toeval ontdekt. Ik probeerde een ander kipsaladerecept te maken, maar ik had de helft van de kruiden niet in huis. Toen ben ik vanalles gaan vervangen door andere kruiden en mijn familie vond het heerlijk!


Ingrediënten:

  • 1 appel, zonder klokhuis en in blokjes gesneden
  • 80 gr pitloze rode druiven, gehalveerd
  • 55 gr pecannoten, in stukjes gehakt
  • 1/4 theelepel kaneel, of naar smaak
  • 1/8 theelepel nootmuskaatpoeder, naar smaak
  • klein snufje kardemompoeder, naar smaak
  • 180 ml mayonaise
  • 4 kipfilets, gebakken of gekookt, en in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

1Meng de appel, druiven, pecannoten, kruiden, en mayonaise voorzichtig door elkaar in een grote kom, totdat ze goed gemengd zijn. Roer er dan de kipfilet doorheen. Zet in de koelkast tot de salade goed gekoeld is.

Opbrengst:

8 broodjes