Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
80 min.

Een hele andere manier om fazant te bereiden! Serveer de plakjes fazantenborst met romige pastinaak-aardappelpuree.


Ingrediënten:

  • 3 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
  • 4 el water
  • 1 el gehakte verse tijm
  • 2 el basterdsuiker
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 100 gr broodkruimels (of paneermeel)
  • 175 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

1In een kleine sauspan met water appels, tijm, suiker en zout op een hoog vuur aan de kook brengen, het vuur middelhoog zetten en ong. 15 minuten laten sudderen tot een grove, zachte appelmoes ontstaat. Van het vuur halen en paneermeel erdoor roeren.

2Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).

3Met een scherp mes in elke fazantfilet een horizontale pocket snijden. De appelvulling erin scheppen en elke filet in 2 plakjes bacon wikkelen. Vervolgens met de versnipperde ui over een ovenschaal verdelen, het vlees overgieten met kippenbouillon en op smaak brengen met zout en peper.

4In de voorverwarmde oven braden tot de filets goed gaar zijn en het vleessap helder is (30-35 minuten).

5De filets uit de ovenschaal halen en afdekken met aluminiumfolie. Het braadvet uit de ovenschaal in een kleine sauspan schenken en vermengen met ciderazijn en pruimen. Op een hoge vlam aan de kook brengen, de room erdoor roeren en al kokend laten indikken.

6De filets diagonaal in plakken snijden en in waaiervorm over de borden verdelen. Pruimensaus erover scheppen en serveren.

Opbrengst:

4 broodjes