Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
40 min.

Deze traditionele lekkernij voor Pesach is overheerlijk en makkelijk te maken! Je kunt dit bewaren in de vriezer. Dit is een eenvoudig recept waar iedereen van houdt – met name kinderen!


Ingrediënten:

  • 6 hele matzes
  • 225g gezouten boter
  • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 560g pure chocolade stukjes
  • 60 gr pecannoten, gehakt

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 170 graden C / gasstand 3. Bedek bakplaten met aluminiumfolie. Vet de folie goed in met boter. Plaats de matzes op de bakplaten, breek ze door de helft indien nodig.

2Smelt de boter in een pan met de bruine suiker op een middelhoog vuur en breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat ongeveer 5 minuten sudderen tot het mengsel is ingedikt. Schep het hete suikermengsel over de matzes, en verspreid het over de matzes met een rubberen spatel.

3Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het suikermengsel borrelt en dik is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot de toffeelaag stevig is, na ongeveer 15 minuten.

4Doe de pure chocoladestukjes in een magnetronbestendige schaal en zet in de magnetron op de laagste stand totdat de chocola net is gesmolten (niet te lang laten doorkoken). Verspreid de gesmolten chocolade over de toffee-matzes, en strooi er wat gehakte pecannoten overheen. Zet de bakplaten in de koelkast tot alles helemaal afgekoeld is, in ongeveer 30 minuten. Verwijder het folie van de matzes, breek ze in stukken, en bewaar in een luchtdichte trommel of in diepvrieszakken in de koelkast of vriezer.

Opbrengst:

30 broodjes