Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Dit klassieke nagerecht bestaat uit een aantal met banketbakkersroom gevulde soesjes die overgoten zijn met chocoladesaus en bestrooid met wat poedersuiker.


Ingrediënten:

  • 100 gr basterdsuiker
  • 5 el bloem
  • 1 snufje zout
  • 475 ml melk
  • 2 eierdooiers, geklopt
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze:

1Voor de bakkersroom vermeng je suiker, bloem en zout in een klein pannetje. Roer beetje bij beetje de melk erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Breng op middelmatig vuur aan de kook en blijf constant roeren. Kook gedurende 60 seconden. Giet een klein beetje van het melkmengsel bij de twee geklopte eierdooiers en vermeng dit goed. Giet dit vervolgens terug in het pannetje met het melkmengsel en blijf goed roeren terwijl het op het vuur staat. Haal van het vuur zodra het mengsel begint te bubbelen en voeg de vanille toe. Dek af en zet in de koelkast.

2Verwarm de oven voor op 230°C/gasstand 8.

3Voor de soesjes vermeng je boter en water in een middelgroot pannetje. Breng aan de kook. Zeef de bloem en zout boven een kom en giet dit in het boter/watermengsel. Roer krachtig tot het mengsel een bal vormt. Haal van het vuur en voeg de eieren een voor een toe terwijl je constant blijft roeren. Schep met een lepel hoopjes op een bakplaat of gebruik een spuitzak om ze in de gewenste vorm te spuiten.

4Bak de soesjes 10 minuten in de voorverwarmde oven, verlaag dan de temperatuur naar 200°C/gasstand 6 en bak de soesjes nog 25 minuten langer door totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen, snij ze doormidden, vul ze met banketbakkersroom en druk de helften weer samen.

Opbrengst:

10 broodjes