Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

De saus in dit kipgerecht wordt gemaakt met onder andere bockbier en mix voor pina colada. Het is verrassend lekker en past goed bij rijst.


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
  • 6 groene pepers, of naar smaak, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 450 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1/4 theelepel kruidenmix kip, of naar smaak
  • half blikje (285 gram) pina colada mix
  • 230 gram zure room
  • 1/2 flesje of blikje (van 350 ml) bockbier

Bereidingswijze:

1Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op matig vuur, en bak en roer de pepers en ui tot ze gaar zijn, ongeveer acht minuten. Haal de groenten uit de pan en doe 1 eetlepel olijfolie in de hete pan. Bestrooi de kip met de kipkruiden en bak en roer in de olijfolie tot ze goudbruin zijn en niet meer roze van binnen, ongeveer 10 minuten. Leg de kip in een kom.

2Doe de pepers en ui terug in de pan en roer de pina colada mix en zure room erdoor. Breng het mengsel net aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen, roer de kip erdoor en voeg het bockbier toe. Laat sudderen tot de smaken gemengd zijn en de saus is ingedikt, 15 tot 30 minuten.

Opbrengst:

4 broodjes