Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
15 min.

Dit gerecht is erg pittig en heeft volop smaak. De eerste keer dat ik het probeerde was in een Koreaans restaurant. De smaak van chilipepertjes is dezelfde als voor kimchi. Na wat experimenteren heb ik een smaak gevonden waar mijn Koreaanse vriend dol op is. U kunt de saus ook serveren met een groene salade, zoals deze vaak in Koreaanse restaurants wordt geserveerd.


Ingrediënten:

  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels kochujang (Koreaanse hete pepersaus)
  • 4 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 komkommer, gehalveerd, zaad verwijderd en in dunne plakjes

Bereidingswijze:

1In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de plantaardige olie verhitten. Sesamzaad erdoor roeren en bakken tot deze goudbruin zijn en begin te springen (ong. 3 minuten). Van het vuur halen en in een grote kom doen.

2Kochujang, azijn, sesamolie en lente-ui door het geroosterde sesamzaad kloppen. De plakjes komkommer erdoor roeren en goed met de saus vermengen. Gekoeld of op kamertemperatuur serveren.

Opbrengst:

4 broodjes