Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
20 min.

Na een drukke dag is dit één van de snelste oplossingen voor een voedzame gezinsmaaltijd – het kaasmengsel wordt bereid terwijl de pasta en de erwten koken. Als u de pasta goed heet toevoegt aan de Parmezaanse kaas en ricotta, smelt de kaas en ontstaat zo een romige saus.


Ingrediënten:

  • 400 g fusilli (spiraaltjes) of andere pasta
  • 225 g diepvriesdoperwten
  • 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 150 g ricotta
  • peper en zout
  • verse basilicum of oregano, in fijne reepjes

Bereidingswijze:

1Kook de pasta in kokend water. Voeg de erwten 3-5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta (volg de instructies op de verpakking) toe en laat opnieuw koken tot de pasta al dente is en de erwten gaar.

2Vermeng in een kom intussen Parmezaanse kaas en olijfolie tot een dikke pasta. Voeg vervolgens de ricotta toe en vermeng alles goed. Op smaak brengen met zout en peper.

3De pasta laten uitlekken en 6 eetlepels kookwater bewaren. De hete pasta onmiddellijk door het kaasmengsel scheppen en alles goed vermengen. Voeg het apart gehouden kookwater toe, zodat de saus dunner wordt.

4Breng desgewenst nog op smaak en bestrooi rijkelijk met fijne reepjes verse basilicum of oregano. Direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes