Voorbereiding:
90 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
115 min.

Ik bak deze taartjes voor bruiloften en ze zijn een hit! Tja, wanneer is roomkaas nou niet lekker in gebak?


Ingrediënten:

  • 340 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 450 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr suiker
  • 500 gr bloem
  • 340 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 220 gr bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C.

2Maak het deeg door 340 gr roomkaas, 450 gr boter, en 50 gr suiker in een grote kom te mengen. Voeg de bloem beetje bij beetje toe totdat het deeg werkbaar is. Snij het deeg in 4 gelijke stukken, maak 4 ballen, en leg in de koelkast.

3Mix, voor de vulling, 340 gr roomkaas, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, kaneel en zout in een kom tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, meng steeds goed. Meng de pompoen, gecondenseerde melk, en vanille-extract erdoor tot de vulling mooi glad is geworden.

4Snij elke deegbal in tweeën (8 in totaal), en snij elke helft weer in 12 stukken (96 in totaal). Maak ze niet allemaal tegelijk, maar werk in verschillende porties. Druk één balletje deeg op de bodem en zijkanten van een mini muffin bakvormpje. Vul de muffins bijna helemaal vol met de pompoenvulling. Herhaal dit proces voor de andere taartjes. Zet het deeg dat je niet gebruikt in de koelkast totdat je het nodig hebt om de volgende portie te maken.

5Bak in de voorverwarmde oven tot de vulling is gestold en de korsten licht goudbruin zijn geworden, 25 tot 30 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je het glazuur aan gaat brengen.

6Mix 115 gr boter, het plantaardige bakvet, en 225 gr roomkaas in een kom, en meng er de poedersuiker en marshmallow fluff door. Meng tot een glad en romig mengsel. Verspreid het glazuur over de afgekoelde taartjes. Bestrooi elk taartje met een paar stukjes pecannoot. Zet ze in de koelkast voor het serveren.

Opbrengst:

96 broodjes