Voorbereiding:
120 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
165 min.

Een pittig gekruide Indiase curry met weinig vet, veel groenten en blokjes mager, mals lamsvlees en linzen. Serveer er Indiase broodjes bij, zoals volkorenchapati’s.


Ingrediënten:

  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1/2 theel. zwart mosterdzaad
  • 4 kardemompeulen, alleen het zaad
  • 1 theel. venkelzaad
  • 1 theel. chilivlokken
  • 400 g magere lamsbout, in blokjes van 2-3 cm

Bereidingswijze:

1Komijn, koriander, mosterd, kardemom en venkelzaad same in een vijzel fijnmalen. Vermengen met de chilivlokken. Doe de blokje vlees in een kom en meng de vermalen kruiden door. Afgedekt 2 uur (of een hele nacht) in de koelkast laten marineren.

2Verhit de olie in een grote (braad)pan en fruit hierin uienringen, paprika en aubergine ca. 10 minuten onder af en toe roeren. Voeg de blokjes vlees en de linzen toe, roer de bouillon erdoor en voeg het kaneelstokje toe. Breng de curry aan de kook, schep hem nogmaals om en draai het vuur laag. Laat de curry afgedekt 30-35 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Strooi het amandelschaafsel erover.

Opbrengst:

4 broodjes