Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
65 min.

Deze rijst pudding is rijk van smaak, romig en overheerlijk. Hij kan warm of koud worden geserveerd. Het is de favoriete pudding van mijn kinderen! Als je geen basmati rijst bij de hand hebt, gebruik dan een rijst met een halflange korrel.


Ingrediënten:

  • 350 ml water
  • 1/4 theelepel zout
  • 150 gr basmatirijst
  • 750 ml volle melk
  • 250 ml crème fraîche
  • 115 gr basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1Breng het water, zout en rijst aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat 10 minuten sudderen, of totdat er geen water meer over is.

2Voeg de melk, room, suiker en vanille toe en kook op matig vuur gedurende ongeveer 35 minuten. De rijst wordt heel zacht en het mengsel zal romig en dik worden. Giet de rijstpap in een kom of individuele vormpjes. Serveer warm of gekoeld.

Opbrengst:

8 broodjes