Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Pasta in een romige saus met gestoomde groenten, en zoute reepjes prosciutto.


Ingrediënten:

  • 250 gr groene asperges, schoongemaakt en in stukken gesneden van ong. 1,5 cm
  • 150 gr diepvries erwten
  • 60 ml water
  • 45 gr boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 475 ml volle melk

Bereidingswijze:

1Doe de asperges, erwten, en water in een koekenpan, en zet deze op matig vuur. Dek de pan af en bak tot de groenten zacht worden, maar toch nog knapperig zijn, ongeveer 5 minuten. Laat de groeten uitlekken en zet de groenten opzij.

2Smelt de boter in de koekenpan op matig vuur. Roer de bloem erdoor en roer goed samen met de boter, 2 tot 3 minuten. Voeg de melk toe, zet het vuur op mediumhoog, en kook het mengsel onder voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt, nog 2 tot 3 minuten. Roer knoflook poeder en Parmezaanse kaas door de saus, en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

3Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle in het kokende water tot de pasta gaar en al-dente is, ongeveer 8 minuten. Laat uitlekken en doe de pasta terug in de pan. Roer de groenten, saus, en de prosciutto erdoor.

Opbrengst:

3 broodjes