Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
30 min.

Dunne plakjes varkensfilet worden in dit gerecht dichtgeschroeid in een geribbelde, gietijzeren pan en dan verder klaargemaakt met kumquats, honing, dijonmosterd, witte wijn en bouillon. Maak er een elegant gerecht van door het te serveren op een bedje van aardappelpuree met knapperige sperziebonen.


Ingrediënten:

  • 700 g bloemige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 350 g sperziebonen
  • 1 el olijfolie, extra vergine
  • 400 g varkensfilet, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden
  • 125 g kumquats
  • 1 el vloeibare honing

Bereidingswijze:

1Kook de aardappelen gedurende 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Stoom de sperziebonen in een stoommandje of een vergiet dat u op de pan met aardappelen zet, gedurende de laatste 5 minuten van de kooktijd.

2Verhit ondertussen de olie in een grote geribbelde gietijzeren pan. Voeg de plakjes vlees in porties toe en laat ze op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan elke kant dichtschroeien, of tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en houd ze even apart.

3Doe de ui in de pan en laat hem 3 minuten al roerend op een hoog vuur stoven. Zet het vuur iets lager, doe het vlees weer in de pan en bak het nog 5 minuten.

4Snijd de kumquats met schil in schijfjes. Doe ze met de honing in de pan en bak 1 minuut. Meng de mosterd, de wijn en de bouillon en giet het mengsel bij de kumquats in de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 3 minuten sudderen.

5Laat de aardappelen uitlekken, pureer ze met de melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de aardappelpuree op 4 borden. Schik de plakjes vlees erop en giet er een beetje saus over. Voeg de kumquats en de bonen toe en giet de rest van de saus erover. Garneer desgewenst met het bieslook.

Opbrengst:

4 broodjes