Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Mul op Siciliaanse wijze met tomatensaus, een zeer smakelijk hoofdgerecht voor vier personen.


Ingrediënten:

  • 8 mulfilets
  • 20 gram pijnboompitten
  • 15 gram broodkruim
  • 1 teen knoflook
  • paar takken tijm, gerist
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 8 ansjovisfilets
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • 20 gram rozijnen
  • olijfolie

Bereidingswijze:

1Zet voor de tomatensaus de sjalot en de knoflook even aan in olijfolie. Voeg de tomaten en de visbouillon toe en laat dit geheel tot de helft inkoken. Zeef de saus en doe er dan de oregano bij. Laat nog even sudderen en voeg er dan naar smaak wat Noilly prat bij.

2Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten. Broodkruim mengen met knoflook, tijm en peterselie. De mul met dit mengsel bestrijken. Leg op iedere filet een stukje ansjovis, enkele blokjes tomaat wat pijnboompitten en rozijnen. Rol de filets op en zet ze vast met een prikker. Plaats de rolletjes in een met olie ingestreken ovenschaal en bak ze ongeveer 15 minuten.

3Serveer de mulrolletjes met de tomatensaus.

Opbrengst:

4 broodjes