Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
04 min.
Klaar in:
24 min.

Salsa is een verse, Mexicaanse groente- of fruitsaus. Een salsa van tomaten, paprika en chilipepers smaakt heerlijk bij gegrilde scampispiezen, hier geserveerd met zoete meloen en krokant brood.


Ingrediënten:

  • 32 grote, rauwe scampi’s, gepeld, met staart
  • 1 charentaismeloen, zonder de zaden en in blokjes gesneden
  • 2 el limoensap
  • 1 tl knoflook in olie, uitgelekt en fijngehakt
  • 1 tl verse gemberwortel, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Verwarm de grill voor. Laat intussen 8 houten satéstokjes weken in koud water (dan verbranden ze niet onder de grill). Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote schotel. Voeg er de scampi’s aan toe en roer ze goed door de marinade. Dek de schotel af en zet hem in de koelkast terwijl u ondertussen de salsa klaarmaakt.

2Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een grote kom. Prik de blokjes meloen op 8 niet-geweekte houten satéstokjes en leg ze op een schotel. Zet ze opzij.

3Prik op elk geweekt satéstokje 4 scampi’s. Prik ze er in lengterichting aan, zodat ze mooi plat kunnen liggen. Leg de stokjes dan onder de grill en laat ze 3-4 minuten bakken tot ze roze zijn en draai ze eenmaal om. Laat de scampi’s vooral niet te lang bakken, anders worden ze taai.

4Garneer de salsa met de ringen lente-ui. Leg de scampispiesjes op de schotel bij de meloenspiesjes en serveer onmiddellijk met de salsa erbij.

Opbrengst:

4 broodjes