Voorbereiding:
55 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
80 min.

Dit vegetarische gerecht bevat volop groenten en kikkererwten, gekookt in rode wijn met tomaten en Italiaanse kruiden. De korst bestaat uit aardappelpuree met parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en vers basilicum. Geef er een groene groente bij, bijvoorbeeld savooienkool, voor extra vitaminen en mineralen.


Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 2 courgettes, in plakjes gesneden
  • 2 blikken kikkererwten à circa 410 g
  • 2 blikken tomatenblokjes à circa 400 g
  • 2 el tomatenpuree (van zongedroogde tomaten)
  • 150 ml rode wijn

Bereidingswijze:

1Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui, selderij, paprika en knoflook circa 5 minuten. Voeg de courgette, kikkererwten, tomatenblokjes met sap, tomatenpuree, wijn en gedroogde kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.

2Breng het mengsel aan de kook en temper dan het vuur. Laat het met het deksel op de pan onder af en toe roeren 20 minuten sudderen. Neem daarna het deksel van de pan, zet het vuur hoger en verwarm onder af en toe roeren nog eens 10-15 minuten, tot het vocht iets is ingedikt.

3Doe ondertussen de stukjes aardappel in een pan en kook ze in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

4Giet de stukjes aardappel goed af en doe ze weer in de pan. Voeg melk en de resterende 1 el olie toe en pureer. Klop het ei, de parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat en basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng goed.

5Schep het groentemengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree er zodanig over dat de groenten volledig bedekt zijn. Decoreer de bovenkant met behulp van een vork.

6Bak de taart in 25 minuten mooi bruin. Serveer warm.

Opbrengst:

6 broodjes