Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
220 min.

lekkere muffins met cocos


Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 125gr boter
  • 300gr zelfrijzend bakmeel
  • 50ml melk
  • 1 zakje cocos
  • half citroenrasp(bakje)
  • 10 eetlepels basterdsuiker

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 160 graden…haal de bakplaat eruit waar u de muffins opzet… vet de muffincups alvast in met een beetje boter…niet teveel anders blijft het plakken als de muffins klaar zijn…desnoods strooi er snufjes bloem overheen of custard…

2De eieren, boter op kamertempratuur. Meng de boter, eieren en suiker met een mixer tot het mengsel glad is, doe dan de citroenrasp erin en zeef de basterdsuiker door het mengel heen en mix het weer glad. dan zeef het bakmeel erdoor en gooi de melk erbij… mix het dan weer…is het dan nog stug dan doe wat extra melk erbij… roer 3kwart van het zakje cocos erdoor… giet het muffinmengsel dan in de muffincups… zodra het mengsel in de cups zitten strooi de rest van de cocos over de muffins heen… dan kunnen de muffins de oven in…

3Bak de muffins op 180 graden in 60/65min…controleer de muffins na 60 min met een sateprikker of ze goed zijn, als ze nog niet goed zijn dan blijft er nog muffin aan de sateprikker plakken…de muffins zijn goed als de sateprikker helemaal glad blijft…

4Zodra de muffins eruit zijn laat ze dan goed afkoelen en haal ze dan pas eruit of als het in papieren cups zitten dan laat ze afkoelen tot de geschikte tijd wanneer u ze wilt eten… EET SMAKELIJK!

Opbrengst:

12 broodjes