Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
20 min.

Dit is een van mijn favoriete, eenvoudige te maken Indiase recepten. Alhoewel ik dit gerecht altijd zo goed mogelijk probeer te maken is het altijd net even lekkerder als mijn oma het maakt. Als ik de geur ruik moet ik altijd terugdenken aan de tijd dat ik nog naar school ging.


Ingrediënten:

  • 400 gr rijstnoedels
  • 1 tl zout
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • 2 gedroogde rode pepertjes, in stukjes gehakt

Bereidingswijze:

1Doe de noedels in een middelgrote pan en voeg zoveel water toe dat ze helemaal onder water staan. Voeg zout toe en breng aan de kook. Laat de noedels 1-2 minuten koken, giet ze in een vergiet en spoel ze ongeveer 3 seconden af met koud water. Laat ze helemaal uitlekken en zet ze dan weg.

2Warm olie op in een wok en voeg mosterdzaad, pepertje en linzen toe. Roerbak net zolang todat de linzen een beetje beginnen te bruinen. Voeg dan de pinda’s toe en roerbak nog 10 seconden langer. Voeg de gemalen kokos toe en roerbak dit zodat het lichtbruin wordt. Voeg de gekookte noedels toe en 60 ml water. Laat het vuur aanstaan en blijf 10-20 seconden roeren tot alles goed gemengd is. Garneer met verse koriander en serveer direct.

Opbrengst:

6 broodjes