Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
40 min.

Ik ben opgegroeid in Portugal, en dit gerecht is echt Portugees comfort food dat mijn moeder altijd voor me maakte. Het is zo leuk (en lekker!) om gerechten uit je jeugd klaar te maken!


Ingrediënten:

  • 475 ml water
  • 200 gr ongekookte witte rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogde chouriço worst, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1/4 ui, heel fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Breng het water aan de kook in een grote pan, voeg de rijst toe aan het kokende water, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan, en laat de rijst te koken tot al het vocht is geabsorbeerd, ongeveer 30 minuten.

2Verhit, terwijl de rijst kookt, de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chouriço worst in de hete olie, 2 minuten. Voeg de uien en knoflook aan de worst toe en bak tot de groenten zacht zijn en de chouriço bruin is, 5 tot 7 minuten.

3Roer de tomatensaus erdoor en zet het vuur laag. Breng op smaak met de rode chilipepervlokken, Italiaanse kruiden, zout en peper, en laat sudderen tot alles goed verwarmd is, 10 tot 15 minuten. Roer de tuinbonen erdoor en bak ze net lang genoeg om de bonen te verwarmen, 2 tot 3 minuten. Serveer met rijst.

Opbrengst:

2 broodjes