Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Deze lichtgekruide soep heeft een schitterende rode kleur en is snel klaar. Als uw gezin er graag iets lekkers bij eet, serveer de soep dan met geroosterde broodjes met hummus en paprika (zie deze website).


Ingrediënten:

  • 15 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 225 g rauwe bietjes, geschild en kleingesneden
  • 2 handappels, geschild, uitgeboord en in kleine stukjes
  • 1 grote rode ui, in kleine stukjes

Bereidingswijze:

1In een grote pan boter en olie verhitten en hieraan bietjes, appel en ui toevoegen. Goed vermenen en afgedekt 10 minuten laten pruttelen. Houd het vuur redelijk laag en schud de inhoud van de pan zo nu en dan door elkaar om aanbranden te voorkomen. Kerriepoeder toevoegen en nogmaals 5 minuten op een laag vuur laten pruttelen.

2Terwijl de groenten gebakken worden de eieren in een pan met koud water opzetten en in 10 minuten hard laten worden. In een kom koud water laten afkoelen, pellen en kleinsnijden.

3De helft van de bouillon aan de groenten toevoegen en het mengsel in een keukenmachine schenken en pureren. Schenk de bietenpuree vervolgens terug in de pan.

4Roer de resterende bouillon door de bietenpuree. Voeg wat zout en peper toe en verwarm de soep tot het kookpunt. Schep de soep in kommen, schep in elke kom 1 eetl. crème fraîche en verdeel de stukjes ei erover.

Opbrengst:

4 broodjes