Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Wie allergisch is voor gluten, kan zijn toevlucht nemen tot rijst- en maïspasta: die smaakt net zo lekker als tarwepasta en is verkrijgbaar in allerlei variëteiten. Serveer dit smaakvolle gerecht met een knapperige groene salade en u hebt een complete maaltijd.


Ingrediënten:

  • 250 g rijst- en maïspasta (spiraaltjes)
  • 2 grote rode paprika’s, zaad verwijderd en in brede repen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 16 grote rauwe garnalen (totaal ca. 225 g), gepeld
  • 1 1/2 dl gezeefde tomaten (passata)
  • 2 eetl. vermouth of droge sherry
  • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Een grote pan lichtgezouten water aan de kook brengen en hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken.

2Intussen een grillpan op hoog vuur voorverwarmen en hierin de reepjes paprika aan beide kanten 3 minuten grillen tot ze schroeiplekjes vertonen. In een kom scheppen, vermengen met olijfolie en afgedekt warmhouden.

3De grillpan opnieuw verhitten en de garnalen aan elke kant 1 minuut grillen tot ze gaar zijn en roze kleuren. Toevoegen aan de paprika.

4De pasta in een vergiet afgieten. Gezeefde tomaat en vermouth of sherry in een pan schenken, op laag vuur 1 minuut verwarmen en vervolgens de pasta toevoegen. Paprika, garnalen, koriander en wat zout en peper toevoegen, alles goed door elkaar scheppen en direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes