Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Verse tomatillo’s worden gegrild tot ze zwartgeblakerd zijn, wat de typische rokerige smaak aan deze heerlijke Mexicaanse salsa geeft. Serveer met tortillachips als snack, of als bijgerecht bij je favoriete Mexicaanse maaltijd. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 1 kilo verse tomatillo’s, zonder vliesje
  • 10 gedroogde rode pepers
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

1Bedek een grillpan met een laag aluminiumfolie en zet de pan op hoog vuur. Leg de tomatillo’s, pepers en knoflook in een enkele laag op het folie in de pan. Gril ze tot ze zacht en licht zwartgeblakerd zijn, keer ze eventueel een paar keer om.

2Pel de knoflook en doe de knoflook samen met zout naar smaak in een vijzelpot. Pureer tot een gladde pasta, voeg dan de rode pepers toe en pureer deze erdoor tot het een glad geheel is. Doe het mengsel in een kom.

3Doe zoveel tomatillo’s als passen in de vijzelpot en stamp ze met de vijzel kleiner, tot je grove stukjes hebt. Herhaal dit met alle tomatillo’s.

4Meng de geplette tomatillo’s met het peper-knoflookmengsel en serveer.

Opbrengst:

8 broodjes