Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Dit recept maken wij al 40 jaar en ik beloof dat u niet teleurgesteld zult zijn!


Ingrediënten:

  • 125 ml water
  • 1 eetlepel gist
  • 50 gr boter of reuzel
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 250 ml kokend water

Bereidingswijze:

1125 ml water op kamertemperatuur in een kommetje schenken. Gist over het water strooien en ong. 5 minuten laten staan om op te lossen.

2Boter of reuzel in een grote kom vermengen met suiker en zout. Kokend water erover gieten en vervolgens de gecondenseerde melk erdoor roeren. Het mengsel lauw laten worden en vervolgens gistmengsel en geklopt ei toevoegen.

3Langzaam de bloem erdoor mixen tot het deeg balletjes vorm. Afdekken met keukenfolie en 30-60 minuten in de koelkast zetten.

4Het deeg in honkbalgrote porties verdelen en deze per stuk tot 0,3 cm dikte uitrollen. Repen van 5-8 cm breed uitsnijden en vervolgens in tegengestelde richting en met een hoek diamondvormen uitsnijden.

5In een brede, diepe koekenpan met zware bodem de olie op matig hoog vuur tot 180°C verhitten.

6Het deeg langzaam in de olie laten zakken (dat voorkomt spetteren) en in 3-5 minuten gezwollen en goudbruin frituren. Voorzichtig uit de pan nemen en op een rooster met keukenrol leggen en tot hanteerbare warmte laten afkoelen. In een schone papieren zak met poedersuiker doen en voorzichtig schudden tot ze een royale laag poedersuiker hebben. U kunt ook een vergiet met poedersuiker boven de beignets schudden.

Opbrengst:

12 broodjes