Voorbereiding:
05 min.
Klaar in:
05 min.

Een heerlijke, traditionele mojito, zoals ze in Cuba geserveerd worden. Stamp de ingrediënten in de volgorde van het recept, zodat de smaken goed gemengd worden. Je kunt ook wat munttakjes als garnering gebruiken in plaats van limoenpartjes.


Ingrediënten:

  • 2 theelepels suiker
  • 1 limoen, in 4 partjes
  • 4 takjes verse munt
  • 120 ml witte rum
  • 500 ml spuitwater (b.v. spa rood)
  • 2 scheppen gestampt ijs

Bereidingswijze:

1Schep in twee glazen elk een theelepel suiker. Pers een partje limoen uit in elk glas, en gooi dan het partje in het glas. Voeg 2 takjes munt toe. Stamp de suiker, limoen en munt samen op de bodem van het glas. Vul elk glas halfvol met ijs. Schenk 60 ml rum in elk glas. Vul de glazen met spuitwater, roer en garneer met de resterende limoenpartjes.

Opbrengst:

2 broodjes