Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
255 min.

Deze chocolade marquise met karamelpeer en vanilleroom is een luxe chocoladedessert met een mooie presentatie.


Ingrediënten:

  • 80 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • cognac
  • 120 gram pure chocolade
  • 5 eiwitten
  • 50 gram poedersuiker
  • 3 dl slagroom

Bereidingswijze:

1Kneed van bloem, suiker, zout, eieren, citroenrasp een soepel gebak. Laat een uur rusten en bak het in een ingevette bakvorm af in een oven van 160°C, ong 20 minuten. Als een ingestoken satéprikker er schoon uitkomt, is de cake gaar. Steek er dan rondjes uit van 6 cm doorsnee en besprenkel ze met wat cognac. Vouw er bakpapier omheen zodat een koker ontstaat van circa 6 cm hoog.

2Smelt de chocola au bain-marie en laat wat afkoelen. Klop het eiwit stijf evenals de slagroom. Spatel de slagroom samen met de poedersuiker door het eiwit. Spatel dit mengsel vervolgens door de chocola. Schep de chocola in de kokertjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

3Ondertussen de peren schillen en beetgaar koken. Geheel af laten koelen in de koelkast. Karamel maken van suiker en perenlikeur en deze heet over de ijskoude peren gieten.

4Vanillestok spijten en een half uur laten trekken in room waaraan de suiker is toegevoegd. Doe dit terwijl je de room verwarmt, maar laat het niet koken. Na het half uur het merg eruit schrapen en terug in de room doen.

5De Chocolade marquise met de karamelpeer serveren en besprenkelen met de vanilleroom.

Opbrengst:

4 broodjes