Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Gebakken champignons met paprika en tonijn, heerlijk voor een lunch of avondmaaltijd met een salade en wat stokbrood of rijst.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • zout en peper
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

1Verhit 2 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak hierin 1 gesnipperde ui 5 min. Voeg 250 g kastanjechampignons (doormidden of in vieren gesneden) en wat zout en peper toe en bak deze onder af en toe omscheppen enkele minuten mee tot hun sap vrijkomt. Voeg 1 eetl. grove mosterd, de geraspte schil van 1 citroen, 1 uitgeperste teen knoflook en 4 eetl. droge sherry toe en schep de champignons hierin even om. Laat intussen 280 g gegrilde paprika’s op olie (potje) uitlekken en snijd ze klein. Voeg ze toe aan de champignons en bak ze 1 min. mee. Schep er tot slot 185 g tonijn (blik, uitgelekt) en 25 g fijngesneden peterselie door. Serveer dit gerecht direct en geef er een frisse salade en warm stokbrood of rijst bij.

Opbrengst:

4 broodjes