Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
40 min.

Een lekker, snel en makkelijk pastagerecht met tagliatelle, kip, paddenstoelen en Marsala wijn. Het maakt niet zoveel uit welke paddenstoelen je gebruikt. Ik heb hier shiitake en champignons gebruikt.


Ingrediënten:

  • 250 gr tagliatelle
  • 1 kipfilet, in plakjes
  • 2 dikke tenen knoflook, geperst
  • ongeveer 8 tot 10 wilde paddestoelen (Shii-take / Porcini)
  • 2 grote platte champignons, gesneden
  • snufje chilivlokken
  • goede scheut Marsala

Bereidingswijze:

1Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook beetgaar.

2Verhit ondertussen een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Bak de kip tot deze bijna gaar is. Voeg de knoflook, chilivlokken en paddenstoelen toe en bak nog enkele minuten. Voeg een goede scheut Marsala toe en blijf koken tot het bijna verdampt is.

3Haal de pan van het vuur, voeg peterselie en een klontje boter toe. Knijp een beetje citroensap uit. Breng op smaak met peper en zout.

4Giet de pasta niet af. Haal de pasta met een tang uit het water en voeg toe aan het kip mengsel in de pan. Dit voorkomt dat de saus uitdroogt. Meng goed, doe op borden en serveer met extra peterselie en parmezaanse kaas-schilfers er bovenop.

Opbrengst:

2 broodjes