Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
35 min.

Lekker bij de thee, koffie, of als snack na school, deze koekrepen met rozijnen.


Ingrediënten:

  • 2 theel. plantaardige olie
  • 320 g rozijnen
  • 5 dl kokendheet water
  • 140 g bloem
  • ½ theel. bakpoeder
  • ¼ theel. dubbelkoolzure soda
  • ½ theel. gemalen kaneel

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een metalen bakvorm van 23 × 23 cm in met de olie en bestuif hem met een beetje bloem. Doe de rozijnen in een hittebestendige kom en schenk het kokendhete water erover.

2Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Klop er met een elektrische mixer de boter, bruine suiker en stroop door, zodat u een romig mengsel krijgt. Klop er het hele ei door, tot dit volledig is opgenomen. Klop het eiwit er goed door. Schep het bloemmengsel er voorzichtig door.

3Meng de rozijnen door het beslag en schep het in de geprepareerde vorm. Bak de rozijnenkoek 25 minuten, of tot hij licht kleurt maar nog wel veerkrachtig aanvoelt als u erop drukt. Laat hem in de vorm afkoelen en snijd hem in 24 repen.

Opbrengst:

24 broodjes