Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
60 min.

Ik hou van brownies, ze zijn erg makkelijk om te maken en smaken heerlijk. Dit is een basisrecept voor brownies, maar ik heb ze versierd met gekleurd glazuur en mini-paaseitjes om er een speciaal paastintje aan te geven. Je kunt ze ook met chocoladeglazuur bestrijken en garneren met mini-paaseitjes. Ik heb het met allerlei soorten chocola geprobeerd, het smaakt allemaal even lekker.


Ingrediënten:

  • 250 gr gehakte chocolade
  • 200 gr ongezouten boter, in kleine blokjes
  • 200 gr suiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 gr bloem
  • 50 gr cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 160 graden C en bekleed een bakplaat/vorm met folie of bakpapier.

2Doe de blokjes boter en de gehakte chocolade in een magnetronbestendige kom en verwarm dit 1 minuut in de magnetron op hoog vermogen. Haal uit de magnetron en roer door. Wellicht moet het nog eens 30 seconden. Roer tot een glad geheel. Laat iets afkoelen zodat je de eieren niet kookt als je ze straks toevoegt.

3Klop in een andere kom met een garde de suiker met de eieren licht en romig.

4Voeg de gesmolten chocola toe aan de eieren, voeg het vanille extract toe en meng het goed door met een houten pollepel.

5Meng nu (door een zeef) de bloem en de cacaopoeder erdoor en mix goed door. Nu is het moment om nog extra droge ingrediënten toe te voegen indien gewenst.

6Gebruik een spatel om het chocolademengsel in de bakvorm te scheppen.

7Zet de bakvorm 20-25 minuten in de oven, je kunt de gaarheid controleren door een cocktailprikker of mes in het midden van de cake te prikken, er moet nog wat van de mix aan de prikker of mes blijven hangen. Bak de brownie niet te lang, dan wordt deze te droog.

8Haal de brownie uit de oven en laat in de vorm op een rooster afkoelen. Haal dan de brownie uit de vorm, snijd in vierkanten en decoreer ze.

Opbrengst:

18 broodjes