Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Eenvoudig, snel, goedkoop, en een beetje pittig. Heerlijk!


Ingrediënten:

  • 225 gr volkoren fusilli pasta
  • 3 bosjes raapstelen, steeltjes kort afgesneden
  • 450 gr pittige Italiaanse worstjes, in plakjes gesneden.
  • 1 eetlepel braadjus van de worst
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg al roerende de fusilli toe zodra het water kookt. Kook de pasta, zonder deksel, in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2Pak een stoompan en vul deze met water, maar zorg dat het water de groente niet zal aanraken. Doe de deksel op de pan, en breng het water aan de kook op hoog vuur. Voeg de raapstelen toe, doe de deksel terug op de pan, en stoom de groente beetgaar, ongeveer 2 minuten. De stoomtijd is afhankelijk van de dikte van de raapstelen.

3Bak de Italiaanse worstjes in een grote koekenpan op matig vuur bruin en tot ze niet meer roze van binnen zijn, ongeveer 5 minuten. Verwijder de worstjes uit de pan en zet apart, giet overtollig vet af, maar zorg dat er ongeveer 1 eetlepel braadvet overblijft in de pan. Voeg de knoflook toe en bak deze lichtbruin, ongeveer 1 minuut. Voeg de helft van de raapstelen erbij en bak totdat ze zijn geslonken. Voeg dan de rest van de raapstelen en de tomatenblokjes toe. Bak tot de raapstelen beetgaar zijn, ongeveer 5 minuten. Garneer met zout en zwarte peper.

4Leg de worstjes terug in de pan om op te warmen. Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas, gemalen chilivlokken, en een scheutje olijfolie. Serveer met warme fusilli pasta.

Opbrengst:

4 broodjes