Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
16 min.
Klaar in:
26 min.

.


Ingrediënten:

  • ½ theel. paprikapoeder
  • ½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 4 kipfilets (elk 150 g)
  • 1 bosje peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 3 eetl. kippenbouillon
  • 3 theel. citroensap
  • 2 theel. olijfolie
  • gemengde salade (indien gewenst)

Bereidingswijze:

1Verwarm een grill voor. Vermeng in een kommetje het paprikapoeder en de koriander; wrijf de kipfilets hiermee in. Gril ze aan elke kant 6 tot 8 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron, of tot ze precies gaar zijn.

2Hak intussen de peterselie met de bouillon, het citroensap en de olie fijn in de mengkom van een keukenmachine. Snijd de kipfilets in plakjes en schep de saus erover. Serveer hierbij indien gewenst de salade.

Opbrengst:

4 broodjes