Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
90 min.

Dit prachtige dessert is heerlijk tijdens de herfst of winter. Gebakken met kaneel gekruide appels worden geserveerd met een gekoelde vanillevla.


Ingrediënten:

  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 350 ml melk of meer naar smaak
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

1Voor de vanillevla: Meng de eierdooiers, suiker en maïzena met net genoeg melk om een gladde pasta te maken. Roer een geschraapt vanillestokje en de zaden erdoor.

2Giet de resterende melk in een koude pan, roer de pasta erdoor en breng aan de kook. Als je liever een dunnere vla wilt, voeg dan wat meer melk toe. Laat sudderen tot de saus begint in te dikken, onder voortdurend roeren.

3Verwijder het vanillestokje. Laat de vla afkoelen en zet een paar uur in de koelkast. Klop er met een garde door vlak voor het opdienen.

4Voor de gebakken appels: Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Was de appels, droog ze af, haal de klokhuizen eruit en leg ze in een kleine ovenschaal.

5Meng suiker en kaneel en strooi dit over de appels van binnen en van buiten. Giet genoeg appelsap in de ovenschaal, zodat de appels in 1-2 cm sap liggen.

6Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-55 minuten, bedruip ze om de 15 minuten. Test de gaarheid met een mes – de appels moeten zacht aanvoelen. Serveer met de gekoelde vanillevla.

Opbrengst:

4 broodjes