Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

Deze stamppot is eenvoudig te bereiden, maar smaakt er zeker niet minder om! U kunt de stamppot ook serveren met verse worst, rookworst of gebraden karbonaadjes. Voeg in dat geval geen (of iets minder) kaas toe.


Ingrediënten:

  • 1,5 kg aardappels
  • 1 witte kool van 1,5 kg of 1,25 kg gesneden kool
  • 2 dl water
  • 4 el zout
  • 80 gr boter
  • 0,5 dl melk
  • 150 gr belegen kaas, geraspt of in blokjes
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

1De aardappels in een pan onder water zetten. De kool eventueel schoonmaken, van lelijke bladeren ontdoen en het blad in fijne reepjes snijden. Versnipperde kool met aardappels en zout in 1 pan aan de kook brengen en in 20-25 minuten gaarkoken.

2Het kookvocht afgieten (maar opvangen). Aardappels en kool pureren en met een pollepel vermengen. Melk in een pannetje of de magnetron verwarmen en samen met boter toevoegen. Vermengen en eventueel een scheutje resterende kookvocht toevoegen om de gewenste consistentie te verkrijgen.

3Kaas door de stamppot scheppen en op smaak brengen met peper. Heet serveren.

Opbrengst:

6 broodjes