Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
100 min.

Deze glutenvrije versie van red velvet cake heeft een zachte structuur en bevat cacaopoeder voor de heerlijke chocoladesmaak. Deze cake hebt ik gemaakt voor mijn bruiloft. Werkt ook goed als cupcake! Bekijk ook de video van dit recept.


Ingrediënten:

  • 180 gr rijstmeel
  • 25 gr kokosmeel
  • 100 gr sorghum meel
  • 100 gr tapiocameel
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel xanthaangom
  • 1/4 theelepel zout
  • 20 gr (4 eetlepels) cacaopoeder, apart te verwerken

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee ronde cakevormen (22cm) in en bestuif met glutenvrij meel. Meng rijstmeel, kokosmeel, sorghummeel, tapiocameel, baksoda, xanthaangom, zout en 3 eetlepels cacaopoeder samen in een kom.

2Klop in een grote kom de plantaardige olie en suiker samen, mix dan een voor een de eieren erdoor. Roer de appelmoes erdoor. Mix het meelmengsel afwisselend met de karnemelk door het natte mengsel, begin en eindig met meel. Meng de resterende 1 eetlepel cacapoeder met de rode kleurstof en maak er een glad papje van; roer dit voorzichtig door het beslag. Schenk het beslag in de ingevette vormen.

3Bak de cakes in ongeveer 25 minuten gaar, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat de cakes helemaal afkoelen voordat je er een glazuurlaag of frosting op doet.

Opbrengst:

12 broodjes