Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
40 min.

Aan dit basisrecept voor brownies is een vleugje bananensmaak toegevoegd. Het is een stevige, toffeeachtige brownie die nauwelijks rijst. Voor wat extra smaak kunt u 60 gr gehakte noten of chocolate chips toevoegen. Een mixer is niet nodig!


Ingrediënten:

  • 110 gr boter
  • 100 gr pure chocolade of chocolate chips
  • 1 groot ei
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kleine rijpe banaan, gepureerd
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 100 gr witte bloem

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een vierkante bakvorm van 20×20 cm invetten.

2In een sauspan op een matig hoog vuur de boter smelten. Van het vuur halen, chocola toevoegen en roeren tot deze gesmolten is. 5 minuten laten afkoelen.

3In een middelgrote kom het ei licht opkloppen. Basterdsuiker, banaan en vanille erdoor roeren. Het gesmolten chocolademengsel door de bananenmix scheppen en goed mengen. Meel toevoegen en er grof doorheen scheppen. Het beslag over de bakvorm verdelen.

4Gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. Niet te gaar laten worden. Uit de oven halen en in de bakvorm op een rooster laten afkoelen alvorens te snijden.

Opbrengst:

16 broodjes