Voorbereiding:
65 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
380 min.

Een romig en luchtig Italiaans dessert met amandel en pistache. Een favoriet voor diegenen die van noten houden.


Ingrediënten:

  • 80 gr gepelde amandelen
  • 60 gr gepelde pistachenoten
  • 100 gr suiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 250 ml melk

Bereidingswijze:

1Als de noten hun velletje nog hebben dompel je ze onder in kokend water om het vel eraf te halen. Zet het vuur uit, wacht een paar minuten voordat je ze afgiet en haal dan de velletjes eraf.

2Maal de noten fijn in een keukenmachine, voeg 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water toe, meng en zet opzij.

3Kook de melk en de rest van de suiker in een pan. Haal van het vuur en voeg het notenmengsel toe, evenals de vanille, kaneel en een paar druppels amandelessence. Meng goed, dek af en laat een uur intrekken.

4Leg een kaasdoek in een fijne zeef. Na een uur zeef je het mengsel door de doek in de zeef. Vang al het vocht op en wring de noten nog even goed uit met behulp van de kaasdoek, zodat je al het vocht opvangt.

5Doe de gelatineblaadjes in koud water en laat ze zacht worden.

6Doe de gezeefde melk in een kleine pan. Verhit dit mengsel, maar breng niet aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het mengsel. Meng goed totdat de gelatine is opgenomen en zet het vuur dan uit.

7Wanneer het melkmengsel bijna koud is en begint in te dikken, voeg je de room geleidelijk toe. Giet het mengsel in een vorm en zet minstens 4 uur in de koelkast.

8Na 4 uur keer je het dessert om op een serveerschaal en garneer je het met muntblaadjes en een mengsel van gehakte amandelen en pistachenoten.

Opbrengst:

4 broodjes