Voorbereiding:
120 min.
Bereiding:
06 min.
Klaar in:
126 min.

Een Turkse specialiteit waar ik in Turkije van heb genoten. Manti zijn ongeveer net zo klein als tortellini. Het is moeilijk om ze te maken, maar het is absoluut de moeite waard. Ik maak er altijd een feestje van, nodig mijn vrienden van vroeger uit, en dan maken we de Manti samen terwijl we drinken en kletsen.


Ingrediënten:

  • 500 ml yoghurt
  • 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 265 gr witte bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 175 ml water
  • 1 ei

Bereidingswijze:

1Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus goed en laat een tijdje in de koelkast staan zodat de smaken goed gecombineerd worden.

2Voor de ravioli: meng de bloem, zout, water en eieren in een kom tot een gladde massa. Als het deeg er droog uitziet, voeg een eetlepel water per keer toe totdat het deeg glad en zijdeachtig is. Als het te plakkerig wordt, voeg dan een eetlepel bloem per keer toe tot het deeg er goed uitziet. Kneed het deeg gedurende 5 minuten goed, totdat het elastisch is.

3Wikkel het deeg in plastic folie en zet minstens 30 minuten in de koelkast.

4Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Als de Manti niet onmiddellijk worden gemaakt, bewaar de vulling dan in de koelkast.

5Verdeel het deeg in 4 stukken. Wikkel 3 stukken opnieuw in plastic folie. Rol het vierde stuk van het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad, 1-2 mm dik.

6Snijd het deeg in vierkantjes van 3 cm en bedek ze met een vochtige theedoek.

7Plaats 1/4 theelepel vulling in het midden van elk vierkant, trek alle vier de hoeken op, zodat ze in het midden bij elkaar komen. Druk de vier randen samen zodat ze er van bovenaf gezien als een X uitzien. Leg ze op een licht met meel bestoven bakplaat.

8Herhaal dit proces met de andere drie stukken deeg. Het klinkt misschien alsof het een half jaar duurt om alles klaar te maken, maar met goed gezelschap en goede muziek, zijn ze in een mum van tijd klaar!

9Kook de gevouwen Manti in gezouten water gedurende 5-6 minuten.

10Serveer met yoghurt saus, paprikapoeder, sumak en olijfolie.

Opbrengst:

3 broodjes