Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
35 min.

Een stevige witvis als heilbot is ideaal om in de koekenpan te bakken, omdat hij niet zo snel uiteenvalt. Serveer de vis op een bedje beetgare groenten en leg hierop een plakje knapperige Parmaham die in dezelfde pan is gebakken. Serveren met een krokant broodje.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 4 stukken heilbotfilet, zonder vel, elk ca. 150 g
  • 4 plakjes Parmaham (totaal ca. 60 g)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden

Bereidingswijze:

1Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan met zware bodem tot zeer heet is. Bak hierin de stukken vis 3-4 minuten tot ze aan de onderkant licht kleuren. Keren, het vuur wat lager zetten en de andere kant 4-5 minuten op matig vuur bakken tot ze gaar en stevig zijn. De filets op een schaal scheppen en warmhouden.

2Bak in dezelfde pan de plakjes Parmaham 1 minuut per kant op matig tot hoog vuur tot ze knapperig zijn. Uit de pan nemen en warmhouden.

3De resterende eetlepel olie in de pan schenken en knoflook, gember en chilipeper ong. 30 seconden roerbakken zonder ze te laten kleuren. Voeg bosui, peultjes en tuinbonen toe en roerbak deze 3-4 minuten. Meng de paksoi erdoor en roerbak nog 2 minuten tot de blaadjes slinken.

4Schep de groenten op voorverwarmde borden. Verdeel de stukken vis erover en schik de plakjes ham erop. Sprenkel de sojasaus erover en serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes