Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
155 min.

Een caloriearm zalmhapje, vanwege de magere cottage cheese (Hüttenkäse). Je gasten zullen zeker genieten van deze zalmrolletjes gevuld met kaasmousse.


Ingrediënten:

  • 2 theelepels poedergelatine
  • 120 gr gerookte zalm (ong 4 plakken)
  • 120 gr zeer magere cottage cheese (Hüttenkäse)
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

1Meng de gelatinepoeder met 2 eetlepels water in een vuurvaste kom. Laat 5 minuten staan. Maak een waterbad klaar door een steelpannetje met een laag water te laten koken en de kom met de gelatine erin te zetten (au bain-marie verwarmen). Het water hoort tot de helft van de vuurvaste kom te komen. Verwarm de gelatine totdat deze geheel is opgelost. Haal de hete kom voorzichtig uit het waterbad, en laat de gelatine 10-15 minuten afkoelen.

2Schep de cottage cheese in een fijne zeef en laat vocht weglopen. Meng de gelatine door de cottage cheese in een kom, en roer glad. Voeg citroenrasp, citroensap, mayonaise, bieslook, dille, en zwarte peper toe. Zet 1 uur in de koelkast.

3Snij de plakken gerookte zalm in brede repen van ong. 5 cm breed. Maal er wat versgemalen peper over. Haal de mousse uit de koelkast en schep een hoopje mousse op het uiteinde van elke reep zalm. Rol op tot zalmrolletjes gevuld met mousse. Leg ze met de naad naar beneden op een bord. Bedek het bord met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.

4Haal de zalmrolletjes uit de koelkast en serveer gegarneerd met takjes dille en schijfjes citroen. Grof bruinbrood of roggebrood is erg lekker bij dit hapje, maar warm geroosterd brood past er ook uitstekend bij.

Opbrengst:

6 broodjes