Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
45 min.

Deze kerrieschotel is een heerlijk aromatisch gerecht. Serveer het met jasmijnrijst en een bijgerecht van Chinese kool of broccoliroosjes, in de wok gebakken met knoflook en een beetje sojasaus. Chinese kruidenmixen met onder andere citroengras, blaadjes limoen en galangawortel zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten.


Ingrediënten:

 • 2 el zonnebloemolie
 • 600 ml visbouillon
 • 2 el vissaus
 • 2 el suiker
 • 275 g jonge nieuwe aardappelen, geschrapt en gehalveerd
 • 1 rode paprika, zonder zaden en in reepjes gesneden
 • 500 g zeeduivelfilets, in plakken gesneden
 • 125 g kleine suikererwten (sugarsnaps)
 • 100 ml kokosmelk
 • sap van 1 limoen
 • 1 el fijngehakte verse koriander om te garneren

Bereidingswijze:

1Meng alle ingrediënten voor de Thaise kerrie en voeg 6 eetlepels water toe. (Als u een keukenmachine hebt, hoeft u niet alle ingrediënten van tevoren fijn te snijden en te hakken. De machine zal ze dan fijnhakken en met het water tot een smeuïge massa mengen.)

2Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Voeg de kerrie toe en laat 5 minuten bakken, terwijl u vaak roert, tot het water is verdampt en de sjalotjes zacht zijn en kleur krijgen.

3Giet de visbouillon en de vissaus in de pan en voeg de suiker, de aardappelen en de rode paprika toe. Breng het aan de kook, dek de pan af en laat circa 10 minuten koken of tot de aardappelen bijna gaar zijn.

4Voeg de zeeduivel, de suikererwten en de kokosmelk toe, dek opnieuw af en laat 5 minuten koken of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur, voeg het limoensap toe en strooi de koriander erover. Serveer heet.

Opbrengst:

4 broodjes