Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
50 min.

Een smakelijke paddenstoelensaus, lekker bij een biefstuk of een stukje varkenshaas.


Ingrediënten:

  • 250 gr gemengde paddenstoelen (kastanje champignons, gewone champignons, oesterzwammen en shiitake)
  • boter
  • 50 ml whisky
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje paprikapoeder

Bereidingswijze:

1De paddenstoelen schoonmaken en in stukjes snijden. De boter smelten in pan en de paddenstoelen kort aanzetten en dan laten smoren. Na 5 minuten de whisky erbij doen en flamberen. Het mengsel nu af laten koelen.

2Tien minuten voor gebruik kruiden erbij, een scheutje ketjap en daarna de wijn erbij en inlaten koken. Dan de bieslook en de kookroom toevoegen. Eventueel nog wat binden. Proeven en verder op smaak brengen.

Opbrengst:

4 broodjes