Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Kruiden kunnen van alledaagse ingrediënten iets speciaals maken. In dit eenvoudige gerecht zitten veel vitaminen en mineralen en het heeft bovendien de goede balans tussen essentiële eiwitten en voedingsvezels. Serveer het met basmatirijst en/of warm naanbrood, zodat u veel energierijke koolhydraten binnenkrijgt.


Ingrediënten:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 2,5 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 2 el garam masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 450 g broccoli of bloemkool, of een mix van de twee, in kleine roosjes verdeeld
  • 450 ml groentebouillon, bij voorkeur zelfgemaakt
  • 50 g rode linzen, gespoeld

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een steelpan. Stoof de ui, de knoflook en de gember 3 minuten. Voeg de garam masala en de tomatenpuree toe. Laat 1 minuut koken, voeg de broccoli of de bloemkool toe en breng op smaak. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de linzen toe. Dek af, temper het vuur en laat 15 minuten sudderen terwijl u af en toe roert.

2Leg ondertussen de eieren in een pan met koud water, breng aan de kook en laat 6 minuten zachtjes koken. Laat uitlekken en spoel ze onder koud water. Verwijder de schalen, maar wees voorzichtig, want de eieren zijn niet helemaal hard.

3Voeg de hele eieren en de erwten toe aan het linzenmengsel en roer voorzichtig. Breng aan de kook, dek vervolgens de pan af en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken, tot de erwten gaar zijn en de saus is ingedikt door de linzen.

4Haal de eieren uit het mengsel en snijd ze door. Verdeel het groentemengsel over 4 borden. Meng de fijngesneden koriander met de geraspte limoenschil, indien u deze gebruikt, en strooi het over de groenten. Leg er 3 halve eieren op. Garneer met de limoen en de takjes koriander en serveer onmiddellijk.

Opbrengst:

4 broodjes