Voorbereiding:
50 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
90 min.

Deze hachee is eenvoudig te bereiden, relatief snel klaar en bovendien kunt u er vleesrestjes in verwerken. Uitermate geschikt dus om het gezin op een doordeweekse dag ouderwets Hollands te verwennen.


Ingrediënten:

  • 5 dl aangelengd jusvocht (of 5 dl water met 2 bouillonblokjes of 5 dl bouillon)
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 middelgrote wortel, in stukjes
  • een handje peterselie, grof gesneden
  • foelie
  • tijm
  • 6 peperkorrels

Bereidingswijze:

1Het aangelengde jusvocht in een pan of schaal schenken. Kruiden, wortel en 1 versnipperde ui toevoegen en een half uur laten intrekken. Het vocht door een zeef schenken en de kruiden weggooien. Het vocht apart zetten.

2Jusvet of boter in een braadpan laten smelten en hierin de uien op een matig hoog vuur zacht en bruin bakken. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en het vet er goed uitdrukken. Bloem aan de pan toevoegen en met het vet tot een glad papje of roux roeren. Al roerend lichtbruin laten worden. De helft van het apart gehouden vocht ineens toevoegen, verhitten en onderwijl gladroeren. Al roerend het resterende vocht toevoegen. Aan de kook brengen, op smaak brengen met azijn en eventueel een snufje zout. Vlees en ui toevoegen en de saus nog 30 minuten laten stoven tot het vlees heet en mals is.

Opbrengst:

4 broodjes