Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
40 min.

Deze eendenborst is de lekkerste die ik ooit gemaakt heb. Het gerecht is ook snel en eenvoudig te bereiden. Ik eet het graag met geroosterde seizoensgroenten.


Ingrediënten:

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 mespuntje versgemalen zwarte peper
  • 125 ml kippenbouillon
  • 2 el honing

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).

2Met een scherp mes 4 inkervingen door het vel en vet van de filets maken, tot net boven het vlees. Het vel inwrijven met zout, cayennepeper en zwarte peper.

3Een ovenvaste koekenpan op een matig hoog vuur voorverwarmen en de filets met het vel naar onder ong. 5 minuten bakken tot het vel bruin en krokant is. Met een lepel voorzichtig overmatig vet van de bodem van de pan scheppen. De filets keren en 1 minuut bakken.

4De pan in de voorverwarmde oven schuiven en roosteren tot de temperatuur in het dikste deel van de filet 70°C is (voor doorbakken) of tot het vlees de gewenste gaarheid heeft.

5De filets uit de koekenpan halen en afdekken met aluminiumfolie. Apart zetten en laten rusten. Overmatig vet uit de koekenpan schenken. Bouillon, ketjap, rijstwijn, gember, tomatenpuree, chilipoeder en limoensap in de koekenpan op een hoog vuur opkloppen, aan de kook brengen en ong. 2 minuten laten indikken. De eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, over borden verdelen en een lepel saus erover schenken.

Opbrengst:

2 broodjes