Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
65 min.

Voorgekookte lasagne, kant-en-klare tomatensaus en diepvriesspinazie zijn handig in het gebruik maar bevatten toch veel waardevolle vitaminen en bio-actieve stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen kanker.


Ingrediënten:

  • 1 theel. olijfolie
  • 350 g ricotta
  • 350 g Hüttenkäse
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 groot ei

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 32 × 22 cm in met de olijfolie. Roer in een kom de ricotta, Hüttenkäse, Parmezaanse kaas en het ei door elkaar.

2Verdeel een kwart van de pastasaus over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 vellen lasagne naast elkaar. Schep hierop een derde van het kaasmengsel en een derde van de spinazie. Herhaal deze laagjes tweemaal. Dek af met de resterende 3 vellen lasagne en dan de rest van de pastasaus. Druk alles licht aan, zodat de saus tot aan de randen van de schaal vloeit. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

3Plaats de ovenschaal 35 min. in de oven. Verwijder het folie en strooi de mozzarella erover. Plaats de lasagne nog circa 10 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is. Laat de lasagne nog 10 min. rusten alvorens hem te serveren.

Opbrengst:

8 broodjes