Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Dit zijn heerlijke frietjes, anders dan anders, met een extra krokant laagje van maïsbloem en Cajun kruiden. Maïsbloem is beschikbaar in de grotere supermarkten, op Afrikaanse markten en in reform winkels. (Gebruik geen maïzena – dat is niet hetzelfde!)


Ingrediënten:

  • 900 gr aardappelen, in patatvorm gesneden
  • 125 gr maïsbloem
  • 2 eetlepels polenta (maïsmeel)
  • 2 eetlepels cajun kruiden
  • 1 liter olie om in te frituren
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

1Plaats de gesneden aardappelen in een grote kom met koud water. Laat 10 minuten weken. In een grote hersluitbare plastic zak, meng je de maïsbloem, polenta en cajun kruiden. Schud de zak om alles goed te mengen. Giet de aardappelen af, maar laat ze nat. doe de aardappelstaafjes in de plastic zak met het kruidenmengsel, en schud om ze goed te bedekken.

2Verhit de olie in een frituurpan tot 190 C / gas 5.

3Bak de friet in de hete olie gedurende 7 tot 10 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de friteuse en laat ze op keukenpapier uitlekken. Breng op smaak met een kleine hoeveelheid zout.

Opbrengst:

6 broodjes